RICO-BHVOPLEIDINGEN

Basiscursus BHV

CURSUS BHV BASIS

Als u personeel in dienst heeft moet u volgens de Arbowet dagelijks minimaal 1 BHV-er binnen uw bedrijf aanwezig hebben. De BHV is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming. Ook de opvang van gealarmeerde hulpverleningsdiensten behoord tot de taken van de BHV.

Onze cursus bhv basis ziet er als volgt uit:

De cursisten krijgen hun eigen inlogcode voor het digitale leerboek.
Hiermee kunnen zij op elke willekeurige computer of tablet inloggen. De e-learning is inhoudelijk gelijk aan het papieren boek en ze zijn naast elkaar te gebruiken. Kleurenillustraties, films en helder taalgebruik maken de leerstof extra toegankelijk.

Het digiboek bevat een voorleesfunctie, die naar wens te gebruiken is. Bij de tekst zijn aantekeningen te maken en er is een zoekfunctie.

Na elk van de 4 hoofdstukken zijn meerkeuzevragen opgenomen waarmee de feitenkennis getoetst wordt. Bij een foutief antwoord wordt aangegeven wat het juiste antwoord had moeten zijn.

Als alle hoofdstukvragen zijn gemaakt is er een mogelijkheid een volledig (Proef)examen te maken. Na het maken is het aantal goed beantwoorde vragen te zien en welke antwoorden fout zijn.

Na het slagen voor het (Proef)examen krijgt de cursist een certificaat per mail toegezonden. Het certificaat van het (Proef)examen kan fungeren als toegang tot de praktijkles.

Het praktijkgedeelte zal bestaan uit:

  • Het beperken en bestrijden van een beginnende brand
  • Ontruiming
  • Communicatie
  • Levensreddende Eerste handelingen
  • Reanimatie en gebruik AED

Duur cursus:

  • +/- 4 uur zelfstudie(E-learning)
  • 4 uur praktijk

Na afloop met goed resultaat ontvangen de cursisten een BHV pasje. Het BHV pasje is 1 jaar geldig.

Cursussen en opleidingen die wij geven zijn vanaf 6 personen en maximaal 14 personen per les.
Wanneer er andere aantallen zijn kan dit eventueel in overleg.